Literatuur NL

(klik HIER voor andere onderwerpen)

 


 
Maar nu eerst......GERARD REVE!

In 2004 kwamen wij (herstel: kwam AENIGMA books & prints) in het bezit van een grote collectie boeken, brieven, handschriften etc. etc. uit het archief van Gerard Reve. Deze verzameling werd uitgebreid beschreven en toegelicht in de catalogus DES AVONDS LAAT, waarin wij ook een lange onbekende tekst van de Volksschrijver mochten publiceren, met bovenstaande fraaie foto op het omslag.

Het meest in het oog springende object uit de collectie, het omvangrijke ORIGINELE MANUSCRIPT van de in 1984 verschenen korte roman DE STILLE VRIEND, is na een bizarre omzwerving weer terug in onze handen en voor de liefhebber wederom te koop.

Klikt u HIER voor een aangepaste overdruk (in PDF-formaat) van het gedeelte van de catalogus dat de beschrijving bevat van dit 268 pagina's tellende handschrift. Een PDF van de complete, geïllustreerde catalogus is op aanvraag verkrijgbaar.

 


 
Voordat we het vergeten, er zijn nog exemplaren beschikbaar van:

Eric Schneyderberg - Gekke Jongen, Wijze Man. Over Boudewijn Büch en Gerard Reve, over Gerard Reve en Boudewijn Büch - Amsterdam, Aenigma, 2003 - or. omslag met flappen - 1e druk - 15 euro
Een in een eerste oplage van 250 (+ 5 luxe) exemplaren verschenen boekje, waarover De Volkskrant onder meer het volgende te melden had:
"Een discreet en met voelbaar respect geschreven verslag van een uitbundige vriendschap tussen twee schrijvers [...] achter wier grappen een diepe melancholie te lezen is."
En als De Volkskrant het zegt, dan moet het wel zo zijn.
Maar hoe zat het ook alweer met dat geruchtmakende interview in die andere fijne krant?

 


 
Verder is de afdeling NEDERLANDSE LITERATUUR EN BIBLIOFILIE tijdelijk offline...
 


 
Binnen niet onafzienbare tijd komt een en ander in aangepaste vorm weer boven water, aangevuld met bijzondere zaken: deels uit persoonlijk archief, deels nieuw of opnieuw verworven...
 


 
Er wordt getimmerd aan beschrijvingen (inclusief de verhalen en verhaaltjes) van een collectie opdrachtexemplaren, exclusieve uitgaven, obscure werkjes en correspondentie van en/of m.b.t. enkele kleurrijke figuren uit de wereld van de Nederlandse en Vlaamse letteren en kunsten...
 


 
Voor de geïnteresseerden:
Gaandeweg wordt aan de hand van onbekend materiaal uit hetzelfde archief DE ZAAK BÜCH feestelijk heropend, inclusief alle BOUDEWIJNTJES en met een REUTELTJE REVE.
 

terug naar huis vragen en bestellingen