LITERATUUR NL
AERIC books & prints

 


 
Maar nu eerst......GERARD REVE!

In 2004 kwamen wij (herstel: kwam AENIGMA books & prints) in het bezit van een grote collectie boeken, brieven, handschriften etc. etc. uit het archief van Gerard Reve. Deze verzameling werd uitgebreid beschreven en toegelicht in de catalogus DES AVONDS LAAT, waarin wij ook een lange onbekende tekst van de Volksschrijver mochten publiceren, met bovenstaande fraaie foto op het omslag.

Het meest in het oog springende object uit de collectie, het omvangrijke ORIGINELE MANUSCRIPT van de in 1984 verschenen korte roman DE STILLE VRIEND, is na een bizarre omzwerving weer terug in onze handen en voor de liefhebber wederom te koop.

Klikt u HIER voor een aangepaste overdruk (in PDF-formaat) van het gedeelte van de catalogus dat de beschrijving bevat van dit 268 pagina's tellende handschrift. Een PDF van de complete, ge´llustreerde catalogus is op aanvraag verkrijgbaar.

 


 
De afdeling NEDERLANDSE LITERATUUR EN BIBLIOFILIE is verder tijdelijk offline...
 


 
Binnen niet onafzienbare tijd komt een en ander in aangepaste vorm weer boven water, aangevuld met bijzondere zaken: deels uit persoonlijk archief, deels nieuw of opnieuw verworven...
 


 
Er wordt getimmerd aan beschrijvingen (inclusief de verhalen en verhaaltjes) van een collectie opdrachtexemplaren, exclusieve uitgaven, obscure werkjes en correspondentie van en/of m.b.t. enkele kleurrijke figuren uit de wereld van de Nederlandse en Vlaamse letteren en kunsten...
 


 
Voor de ge´nteresseerden:
Gaandeweg wordt aan de hand van onbekend materiaal uit hetzelfde archief DE ZAAK BOUDEWIJN B▄CH feestelijk heropend.

 

terug naar de onderwerpen vragen en bestellingen